ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Βίντεο ντοκουμέντο του 54χρονου να κυνηγάει με το μαχαίρι την πρώην συζυγό του

Ιεράπετρα: Βίντεο ντοκουμέντο του 54χρονου να κυνηγάει με το μαχαίρι την πρώην συζυγό του
cretapost.gr

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την γυναικοκτονία της 48χρονης στην Ιεράπετρα της Κρήτης, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 54χρονο  εν διαστάσει σύζυγό της.

Πιο αναλυτικά, ένα σοκαριστικό βίντεο από τη γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Mega, η 48χρονη φαίνεται να τρέχει να σωθεί και ο πρώην σύζυγός της την κυνηγάει με το μαχαίρι, ενώ μετά τη δολοφονία φεύγει ατάραχος.

Σημειώνεται πως τα σοκαριστικά πλάνα προήλθαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του χώρου με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία η 48χρονη είχε βρεθεί αναζητώντας εργασία.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι ακριβώς μετά τη δολοφονία της πρώην γυναίκας του, ο δράστης φεύγει από το σημείο ατάραχος, κρατώντας το φονικό όπλο, πηγαίνοντας στο μηχανάκι του προκειμένου να εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέοςκρίθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος συζυγοκτόνος, που δολοφόνησε με 16 μαχαιριές την 48χρονη Νεκταρία στην Ιεράπετρα ενώ παράλληλα δήλωσε μετανιωμένος, για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το creta24.gr, πως ποτέ δεν άσκησε βία σε βάρος της άτυχης Νεκταρίας ή στα παιδιά του. Επίσης, φέρεται να δήλωσε πως τον απασχολεί το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής με τα παιδιά του, την φροντίδα των οποίων έχει αναλάβει προς το παρόν η 22χρονη κόρη του.

Νωρίτερα ο 54χρονος δράστης με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Την εκπροσώπηση της οικογένειας ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με την 22χρονη κόρη του ζευγαριού, μέσω κάποιας κοινής γνωστής.

«Τα τέσσερα παιδιά είναι σοκαρισμένα, δεν μπορούν να το διαχειριστούν, από όσο μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, αυτό που συνέβη».

Όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, ο 54χρονος δράστης ήξερε πολύ καλά τι πήγε να κάνει και μάλιστα είχε ήδη προαναγγείλει τι θα συμβεί από την προηγούμενη ημέρα. «Μου είπε η μεγάλη κόρη, ότι το προηγούμενο βράδυ σαν να χαιρέτησε ο πατέρας και τα τέσσερα παιδιά».

Πρόσθεσε δε, πως ο 54χρονος άνδρας παρακολουθούσε την άτυχη Νεκταρία, κάτι που γνωρίζουν και τα παιδιά: «Γνώριζαν ότι την παρακολουθούσε και το είχαν συζητήσει με τη μητέρα τους. Την ημέρα που έγινε η δολοφονία, είχε πει η μητέρα τους στην πιο μικρή κόρη, ότι “με παρακολουθεί και μόλις τελειώσω τη δουλειά μου θα πάω στο Τμήμα“».

Δεν είχε υποβληθεί μήνυση η Νεκταρία

Ωστόσο, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε πως πράγματι δεν υπήρχε καταγεγραμμένο περιστατικό στην Αστυνομία διότι δεν υποβλήθηκε ποτέ μήνυση. «Είχε πάει όμως στο Τμήμα και προφανώς γνώριζαν οι αστυνομικοί, σε μια μικρή κοινωνία ότι υπήρχαν προβλήματα στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Μήνυση δεν είχε κάνει, σε αντίθεση, είχε υποβάλλει μήνυση η μεγάλη κόρη διότι την είχε χτυπήσει στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, το πιο παράδοξο είναι ότι το ζευγάρι παρότι ήταν χωρισμένο, ο εν διαστάσει σύζυγος δεν ήθελε να αποχωρήσει από το σπίτι, κάτι που προκαλούσε συνεχώς εντάσεις ανάμεσα στον 54χρονο και την 48χρονη Νεκταρία.

«Κάποια στιγμή, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, έφυγε η μητέρα, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών και εν γνώσει τους. Καθημερινά όμως, τα επισκεπτόταν και τους μαγείρευε. Ο συγκεκριμένος, δεν ήθελε τον χωρισμό παρότι του το είχε ξεκαθαρίσει πολλά χρόνια και πήγε και έκανε την αποτρόπαια πράξη, μόλις πληροφορήθηκε ότι η πρώην σύζυγος του είχε κάποια σχέση με κάποιον άλλον».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Λύτρας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, ο πατέρας τους γνώριζε για την σχέση αυτή μήνες ή αρκετές ημέρες. «Δεν είναι ότι το πληροφορήθηκε εκείνη την ημέρα. Το γνώριζε από πριν. Πήρε ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και πήγε στην εργασία της».

Το συγκλονιστικό, όπως συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, είναι ότι ο 54χρονος, αμέσως μετά την αποτρόπαια αυτή πράξη, πήρε τηλέφωνο την κόρη του και της είπε επί λέξει πως:

«Έσφαξα τη μάνα σου». «Από εκεί και πέρα, το παιδί βρίσκεται ακόμη σε μια δύσκολη κατάσταση. Μάλιστα, επειδή η κόρη θέλησε να το διασταυρώσει πήρε την μητέρα της τηλέφωνο, όπου το σήκωσε πάλι ο πατέρας της καθώς ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές για ψυχολογικά προβλήματα του δράστη ο κ. Λύτρας είπε πως δεν φαίνεται ένας άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ