ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός- Λάρισα: Έγκυος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- Δεν έχει κάνει το εμβόλιο

Κορωνοϊός- Λάρισα: Έγκυος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- Δεν έχει κάνει το εμβόλιο
ΙΝΤΙΜΕ

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισαςνοσηλεύεται μια έγκυος γυναίκα 41 ετών, η οποία είναι νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το tirnavospress.gr η γυναίκα διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ δεν είχε κάνει καμία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η γυναίκα βρισκόταν σε άδεια κύησης.

Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλεύεται η 41χρονη, κ. Κώστας Μπαργιώγας, σε σχετική ανάρτησή του αναφέρει:

«Μια νέα γυναικά πέθανε, άλλη μια έγκυος χαροπαλεύει στο ΠΓΝΛ μαζί με το έμβρυο επειδή κάνεις δεν βγήκε να ενημερώσει έγκυρα πως το εμβόλιο είναι 100% ασφαλές και πως οι γυναίκες που είναι η σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα έπρεπε να τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να νοσήσουν και όχι με τον φανταστικό κίνδυνο του εμβόλιου. Ούτε ο ΕΟΔΥ ούτε το Υπουργείο ούτε βέβαια οι Ιατρικοί Σύλλογοι σκεφτήκαν πως μια εκστρατεία ενημέρωσης θα μπορούσε να σώσει ζωές…

ΥΓ. Το ότι υπάρχουν γιατροί που λένε ατιμώρητοι ότι τους κατεβεί περιφρονώντας οδηγίες, αποδείξεις, εργασίες τις οποίες προφανώς δεν διαβάζουν η δεν πιστεύουν, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι Σύλλογοι μας είναι βάθια νυχτωμένοι».

Μιχάλης Γιαννάκος: Περαστικά στη συνάδελφο μας

Ευχές για περαστικά στην έγκυο που βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, έστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται μία έγκυος συνάδελφος μας, νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος. Η γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο απουσίαζε από τη δουλειά της λόγω άδειας κυήσεως. Της ευχόμαστε περαστικά», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 38χρονη έγκυος

Υπενθυμίζεται πως κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκηςμια 38χρονη έγκυος από την Κατερίνη, η οποία νοσηλευόταν με κορωνοϊό .

Η γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διαγνώστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου θετική στην Covid, ενώ διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης. Στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη.

Δύο μέρες αργότερα, λόγω της κατάστασης της υγείας της γυναίκας, έγινε καισαρική, με το μωρό να νοσηλεύεται για λίγο στη Μονάδα Νεογνών. Μετά την καισαρική η 38χρονη διασωληνώθηκε, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ