ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Τελεσίγραφο σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Τελεσίγραφο σε 35 ανεμβολίαστους ιερείς
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος στους ανεμβολίαστους κληρικούς για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης «εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».

Πληροφορίες από το νησί αναφέρουν ότι πρόσφατα, κληρικός θετικός στον κορωνοϊό πραγματοποίησε εσπερινή λειτουργία σε χωριό προκαλώντας διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ο ιερέας ετέθη σε αργία ενώ του επιβλήθηκε και στέρηση μισθού.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος είναι ο πρώτος Ιεράρχης που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς αρκετοί Μητροπολίτες μέχρι τώρα έχουν καταγγείλει δημόσια την στάση ορισμένων κληρικών που αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς όμως να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι ιερείς στην Μητρόπολη Μυτιλήνης είναι συνολικά 35, ενώ κάποιοι εξ αυτών παρακινούν τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε:

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ