ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξηγήσεις Εξαδάκτυλου για την εξαίρεση των εκκλησιών από τα rapid test

Κορωνοϊός: Εξηγήσεις Εξαδάκτυλου για την εξαίρεση των εκκλησιών από τα rapid test
ΙΝΤΙΜΕ

Εξηγήσεις έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το γεγονός ότι στα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν, προβλέπονται rapid test παντού, εκτός από τις εκκλησίες.

Όπως είπε, η απόφαση ελήφθη γιατί το σημαντικό είναι να γίνονται τα τεστ δυο φορές την εβδομάδα και αυτό επιτυγχάνεται για μεν τους εργαζόμενους- με την υποχρέωση του testing πριν εμφανιστούν στο γραφείο τους- για δε τους συνταξιούχους με την υποχρέωση για τεστ, όταν προσέρχονται στα καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό είναι το σημαντικό, είπε. Όσο για τις εκκλησίες, εξήγησε, αφενός θα ήταν πολύ δύσκολος ο έλεγχος, αφετέρου θα δημιουργούσε ισχυρές αντιδράσεις μεταξύ των ιερέων και των πιστών που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας και θα βάθαινε τον διχασμό, με αποτέλεσμα να μην πειστεί στο τέλος κανένας να εμβολιαστεί.

«Από μια σειρά μέτρων, απομονώθηκε αυτό που μπορεί να μας διχάσει, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και έχει γίνει μείζον θέμα και υπονομεύει όλη την προσπάθεια. Το ζητούμενο από τα μέτρα είναι να ελέγχονται όλοι οι ανεμβολίαστοι δύο φορές την εβδομάδα», επισήμανε.

«Από τη στιγμή που θα υποχρεώνονται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, γιατί στεκόμαστε εκεί που ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος; Γιατί να μη χρειάζεται rapid test για να μπούμε στο λεωφορείο; Διότι πολύ απλά θα τετραπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησίες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ