ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Ιορδανίδου: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς της - Δώρισαν τα μάτια της

Δήμητρα Ιορδανίδου: Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς της - Δώρισαν τα μάτια της
FACEBOOK

Ανείπωτος είναι ο πόνος των γονιών της 42χρονης μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου που παρασύρθηκε από φορτηγό την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της, με το ποδήλατο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Όπως μετέδωσε εκπομπή του Star, μετά από τον τραγικό θάνατό της κόρης τους, οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα μάτια της και να μπορέσει έτσι ένας άλλος άνθρωπος να δει ξανά το φως, αφού η ίδια ήταν δωρήτρια οργάνων.

Το απαραίτητο δελτίο για τη δωρεά οργάνων, συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης Δήμητρας, δίνοντας το δικό του μάθημα ζωής, αφού δύο χρόνια πριν η οικογένεια είχε χάσει τον γιό της από σοβαρή ασθένεια.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, λίγο μετά τις 08:30, όταν φορτηγό παρέσυρε την ποδηλάτισσα ρίχνοντάς την κάτω από τις ρόδες του, τη στιγμή που εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Ποια ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου

Η Δήμητρα Ιορδανίδου εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Η 42χρονη αθλήτρια είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ