Πέθανε ο Ανδρέας Νομικός, αγαπητή φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας
Ανανεώθηκε:
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε το πρωί του Σαββάτου ο Ανδρέας Νομικός, μικροπωλητής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που πουλούσε φτερά για ξεσκόνισμα.
«Φτερού, φτεράααα, πάρτε καλά φτεράααα» φώναζε καθημερινά, για δεκαετίες, στο κέντρο της Αθήνας, συνήθως από ένα παγκάκι στο πεζόδρομο της Αιόλου. Εκεί άλλωστε τον πρωτογνώρισαν οι Αθηναίοι στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Γεννημένος στη Λήμνο και πατέρας τριών παιδιών, ο Ανδρέας Νομικός συμμετείχε σε περισσότερες από 20 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσά τους «Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ», «Καυτά ψυχρά κι ανάποδα», «Άρπα-Colla», «Ένας πρωτάρης στο κολλέγιο», «Ράδιο Αρβύλα».
Μία από τις πιο γνωστές ιστορίες που συνοδεύουν τη φήμη του είναι εκείνη από τον Νοέμβριο του 1973, όταν περπατούσε στην Πατησίων και περίπου στο ύψος του Μουσείου, μπροστά από ένα τεθωρακισμένο της χούντας πλησίασε τους στρατιώτες και με τη χαρακτηριστική φωνή του τους ρώτησε:
«Καλέ παιδιά, τι παίζετε εδώ; Τον Άγνωστο Πόλεμο;».
Πέθανε σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν, έχοντας δίπλα του μέλη της οικογένειάς του, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες.
Συνεχίζεται η επίγεια μάχη με τις φλόγες στη δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας
20:41
Καλλιθέα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 15χρονου - Όσα κατέθεσε ο 17χρονος καθ' ομολογία δράστης
20:33
«Καθοριστικό βήμα για αποκλιμάκωση» η συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου λέει η φον ντερ Λάιεν
20:23
Πάνω από 10.000 βέσπες κατέκλυσαν στη Ρώμη - Εντυπωσιακές εικόνες γύρω από το Κολοσσαίο
20:13