ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον συνεργό της αιματηρής ληστείας

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον συνεργό της αιματηρής ληστείας
Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε μίνι μάρκετ της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας

Υπενθυμίζεται πως η ληστεία είχε θύμα έναν 44χρονο υπάλληλο που δούλευε στο ψιλικατζίδικο κυρίως στη νυχτερινή βάρδια.

Tο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει στη διάθεσή του βίντεο που δείχνει τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο και σε κοντινή απόσταση να συναντάται με τον συνεργό του, ο οποίος εικάζεται ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται οι δύο ληστές περπατούν με γρήγορα, ο ένας φοράει λευκά παπούτσια και άλλος σκουρόχρωμα.

Σύμφωνα με το Mega από την μέχρι τώρα ανάλυση που έχει γίνει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι ο δολοφόνος του 44χρονου μαζί με το άτομο που βρίσκεται διπλά του περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το κατάστημα, εισβάλλοντας με όπλο στα χέρια και σκοτώνοντας τον 44χρονο άντρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε το αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι ο δράστης χτύπησε με την κάνη του όπλου τον 44χρονο και ξεψύχησε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο ενισχύεται και το ενδεχόμενο να έπεσε νεκρός από πυροβολισμό του ληστή. Σήμερα αναμένονται και τα επίσημα ευρήματα από τη νεκροτομή.

Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει υλικό από κάμερες ασφαλείας και το εξετάζει προκειμένου να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ληστή, ενώ έρευνα για το συμβάν διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.

Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου ψιλικατζίδικου, αναφέρει ότι διεξάγωνται έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-11-2021), διερχόμενος πολίτης από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, εντόπισε τραυματισμένο τον 44χρονο ημεδαπό υπάλληλο της επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, άγνωστος άντρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε στο προαναφερόμενο κατάστημα, όπου με απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό. Κατά την αντίδραση του παθόντα, ο δράστης του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Ο 44χρονος άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου, αρχικά, διαπιστώθηκαν κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος εξερευνά τον χώρο του εγκλήματος, στον οποίο εντοπίστηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη νεκροψίας-νεκροτομής.

Διεξάγονται έρευνες και έχουν εκδοθεί γενικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ