Κραν Μοντανά: Ο Πάπας Λέων συνάντησε συγγενείς των θυμάτων - «Τα λόγια συμπόνιας μοιάζουν αδύναμα»
Ο Πάπας Λέοντας
AP Photo/Alessandra TarantinoΣυνάντηση με συγγενείς των θυμάτων του Κραν Μοντανά πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 15/1 ο Πάπας Λέων.
«Όταν έμαθα ότι μερικοί από εσάς είχαν ζητήσει ακρόαση, δέχθηκα αμέσως. Είπα "ναι, θα βρεθεί ο αναγκαίος χρόνος". Ήθελα να έχω τουλάχιστον την ευκαιρία να μοιραστώ την στιγμή αυτή μαζί σας. Μια στιγμή η οποία, για εσάς, αποτελεί πραγματικά απόδειξη της πίστεώς σας, απόδειξη των όσων πιστεύουμε», είπε ο ποντίφικας.
«Δεν μπορώ να σας εξηγήσω, αγαπητά αδέλφια, για ποιο λόγο ζητήθηκε από εσάς και τα παιδιά σας να αντιμετωπίσετε μια τέτοια δοκιμασία. Η στοργή και τα λόγια ανθρώπινης συμπόνιας που σας απευθύνω σήμερα, μοιάζουν σαφώς περιορισμένα και αδύναμα. Ο διάδοχος του Πέτρου, τον οποίο ήρθατε σήμερα να συναντήσετε, σας το λέει με ισχύ και πεποίθηση: η ελπίδα σας δεν είναι μάταιη, διότι ο Χριστός αναστήθηκε αληθώς! Η Αγία Εκκλησία είναι μάρτυρας και το διακηρύττει με βεβαιότητα!», πρόσθεσε ο Λέων.
Ο πάπας, τέλος, ζήτησε από τους περίπου 20 παρευρισκομένους συγγενείς να πούνε, μαζί, το «Πάτερ Ημών» και ανέθεσε όλους στην φροντίδα της Παναγίας, την οποία χαρακτήρισε «Κυρά του Πόνου».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κραν Μοντανά: Μία 24χρονη σερβιτόρα κρατούσε τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά- Ταυτοποιήθηκε
Κραν Μοντανά: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης του μπαρ για τη φονική πυρκαγιά
Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα που παραχώρησε η Ελλάδα στον Λίβανο (pics)
17:11
Seven Dials: Όταν η Αγκάθα Κρίστι συναντά τη λάμψη και την ίντριγκα της δεκαετίας του 1920
17:03
Πέθανε ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Άρη Άντε Γκργκούρεβιτς
16:55
Με 50.710 ρυθμίσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό έκλεισε το 2025
16:47