ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αύξηση 60,2% των νέων εμβολιασμών σε μία εβδομάδα

Κορωνοϊός: Αύξηση 60,2% των νέων εμβολιασμών σε μία εβδομάδα
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μεγάλη αύξηση, +60% στους εμβολιασμούς 1ης δόσης τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, παραθέτοντας στοιχεία απο τα στατιστικά εμβολιασμού για την COVID-19 - data.gov.gr.

Ο κ. Γαϊτάνης τονίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 73.789 πρώτες δόσεις εμβολίου, όταν την εβδομάδα 24-31/10 έγιναν μόλις 45.421 δόσεις.

«Είχαμε δηλαδή αύξηση 60,2% των νέων εμβολιασμών σε μία εβδομάδα. Με πειθώ, με χρήση των επιστημονικών δεδομένων και με την εξαγγελία των νέων μέτρων, ο εμβολιασμός προχωρά» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο απογοητευτική γίνεται η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για χιλιάδες ακόμη νεκρούς.

Το Σάββατο, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών των τελευταίων πολλών μηνών, με 385 ασθενείς να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Οκτωβρίου έγιναν 253 εισαγωγές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ είναι γεμάτες με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι να νοσηλεύονται εκτός και εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν στα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα.

Εκατοντάδες περιστατικά υποδέχονται τα εφημερεύοντα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρωί της Κυριακής που ολοκληρώθηκε η εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έγιναν 42 νέες εισαγωγές. Οι 25 κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες και 7 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, κ. Παγώνη, η δύσκολη εικόνα έχει μεταφερθεί πλέον και στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς και στο λεκανοπέδιο τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, ενώ υπάρχουν και ασθενείς που μεταφέρονται από την επαρχία για νοσηλεία.

Στο Λαϊκό, που επίσης εφημέρευε μέχρι το πρωί της Κυριακής, νοσηλεύονται 48 ασθενείς με κορωνοϊό. Για να αντιμετωπιστούν άλλα περιστατικά επιστρατεύτηκαν 30 ράντζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ