ΕΛΛΑΔΑ

Εύσημα στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Εύσημα στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
UNHCR Greece

Με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter της Παρασκευή, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μάρτιν, μίλησε με επαινετικό τρόπο για το έργο που γίνεται όσον αφορά στη μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. Μάρτιν αναφέρει:

«Ευχαριστούμε για τη σκληρή δουλειά της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τον Μηχανισμό Μετεγκατάστασης της ΕΕ για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Η ζωή 1.000 και πλέον παιδιών άλλαξαν προς το καλύτερο! Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας»!

Χτες, Τετάρτη, 14 ασυνόδευτα παιδιά αναχώρησαν απο την Ελλάδα για την Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η κ. Αγαπηδάκη ζητά «τη διερεύνηση της συστηματικής επιχείρησης διασποράς ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας, η οποία εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Twitter από ανώνυμους χρήστες και εργαλειοποιεί με βάναυσο τρόπο τα ασυνόδευτα ανήλικα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ