ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός- Βασιλακόπουλος: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60

Κορωνοϊός- Βασιλακόπουλος: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60
ΙΝΤΙΜΕ

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία καθώς καλπάζει η πανδημία.

Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, που εφημέρευε, η νύχτα ήταν δύσκολη και έφτασε στο τέλος της με 60 νέες εισαγωγές. Επτά άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, την ώρα που οι 15 νέες κλίνες από ΜΕΘ που δόθηκαν δεν είναι ακόμη έτοιμες.

«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και να αυξηθεί με κάποιο τρόπο το ποσοστό εμβολιασμού. Έχω πει πολλές φορές να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Οποιοδήποτε μέτρο μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το αρνητικό rapid test μια εποχή με μεγάλη έξαρση, δε μας εξασφαλίζει ότι κάποιος δε μεταδίδει. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε το τεστ με το εμβόλιο» είπε στο Mega ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η επιστήμη είναι κάτι δυναμικό, συνεχώς από τη μελέτη μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Ο εμβολιασμένος είναι πλήρως προστατευμένος για 4 μήνες, και μετά η προστασία από το εμβόλιο μειώνεται, και για αυτό πρέπει να κάνει την επαναληπτική δόση. Πρέπει η 3η δόση να ανοίξει, για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε μετά τους 4 μήνες», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ