ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός- Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου

Κορωνοϊός- Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου
ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού χθες για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ εγγραφών, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ανέφερε πως 27.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Επίσης δήλωσε πως από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Ερωτηθείς για την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξήγησε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Τέλος ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολισθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού. Με την εγγραφή στο μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού. Με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνέχεια να κάνουν την τρίτη δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ