ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Κανονικά η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 μετά το τραγικό δυστύχημα

ΗΣΑΠ: Κανονικά η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 μετά το τραγικό δυστύχημα
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αποκατάσταση όλης της κυκλοφορίας στην γραμμή 1 του ΗΣΑΠ μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ κινούνται πλέον κανονικά σε όλο το μήκος της Γραμμής 1 «Πειραιάς-Κηφισιά».

Η κυκλοφορία τους είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης μετά το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ειδικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών βγήκε εκτός ελέγχου εξαιτίας βλάβης στα φρένα και ξεκίνησε να αναπτύσσει ταχύτητα, με συνέπεια οι πέντε εργαζόμενοι που βρίσκονταν πάνω σε αυτό να αναγκαστούν να πηδήξουν -στο ύψος του Αγίου Νικολάου.

Το μηχάνημα τελικά συγκρούστηκε με συρμό, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία του.

Δύο ακόμη μέλη του συνεργείου, Αυστριακοί, είναι τραυματίες. Σύμφωνα με τον Νίκο Χαιρέτα, διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ οι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά και διακομίστηκαν στο «Γεννηματά».

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, περιέγραψε πώς συνέβη το περιστατικό.

«Είναι ένα μηχάνημα που λειαίνει την τροχιά, στο πλαίσιο της συντήρησης. Είναι μια εταιρεία από τη Δανία που ήρθε να συντηρήσει τη γραμμή. Ο οδηγός είναι του εργολάβου. Την ώρα που οδηγούσε, διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και το μηχάνημα κινείτο με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Προκειμένου να σταματήσει, καθώς είναι κατηφορικό το σημείο και η ταχύτητα θα αυξανόταν κι άλλο, έβαλαν τον συρμό για να το σταματήσουν».

Όπως εξήγησε, αυτοί που ήταν πίσω και πήδηξαν εν κινήσει είναι μια χαρά. Ο οδηγός και ο ένας μηχανικός πήδηξαν την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από τη σύγκρουση.

«Είμαστε συγκλονισμένοι σαν εργαζόμενοι. Πρώτα πρέπει να απελευθερώσουμε το δίκτυο και μετά θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε γιατί είναι κάτι που δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι. Με τέτοια ταχύτητα σε τροχιά, αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις τον τρόμο και τον πανικό», κατέληξε ο κ. Ρεβύθης.

Κώστας Καραμανλής: Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια με υπευθυνότητα

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», προσθέτει.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό.

Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ