ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα με F-16: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον πιλότο του μαχητικού

Ατύχημα με F-16: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον πιλότο του μαχητικού
INTIME

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πιλότο του μαχητικού F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτοξεύθηκε με επιτυχία εγκαταλείποντας το αεροσκάφος μετά από ατύχημα που συνέβη το μεσημέρι κατά τη διαδικασία προσγείωσης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τον πιλότο, που είναι καλά στην υγεία του και τον εμψύχωσε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάμε γερά. Συνεχίζουμε».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.

Το ατύχημα συνέβη μέσα στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, με τον πιλότο να προχωρά σε επιτυχή εγκατάλειψη του μαχητικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε, αλλά ο χειριστής του δεν μπόρεσε να το συγκρατήσει με αποτέλεσμα να βγει από τον διάδρομο προσαπογείωσης.

Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, καθώς και τις ζημιές που πιθανόν υπέστη το μαχητικό αεροσκάφος.

Το μαχητικό ανήκει στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ