ΕΛΛΑΔΑ

Τιμητική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του άρχοντα μουσικοδιδάσκαλου Γεωργίου Τσατσαρώνη

Τιμητική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του άρχοντα μουσικοδιδάσκαλου Γεωργίου Τσατσαρώνη

Οι μαθητές του Αρχοντα Μουσικοδιδάσκαλου του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Τσατσαρώνη πραγματοποιούν μουσικοφιλολογική εκδήλωση, για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό του.

Ο Γεώργιος Τσατσαρώνης -φαρμακοποιός στο επάγγελμα- και με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα στο τομέα του φαρμάκου, δίνοντας στο πάθος του για την Βυζαντινή μουσική επιστημονική διάσταση, μελοποίησε πολλά εκκλησιαστικά κείμενα που ψάλλονται και σήμερα στους Ιερούς Ναούς από πολυμελείς χορωδίες.

Δίδαξε την Βυζαντινή μουσική δωρεάν σε πάνω από 3000 Ιεροψάλτες και τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατράρχη κ. Βαρθολομαίο με το οφίκιο του Αρχοντα Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Βυζαντινής μουσικής έδωσε πάνω από 1000 συναυλίες σε κεντρικές αίθουσες της Αθήνας, σε ιερούς ναούς και στο Ηρώδειο.

Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται: Η μουσική σκυτάλη για αρχαρίους, Βυζαντινός Εσπερινός, Μεγάλη Βυζαντινή Λειτουργία, Δίτομο καλοφωνικό ειρμολόγιο και δίτομο δοξαστάριο.

Η εκδήλωση στη μνήμη του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου.

Μουσικές συνθέσεις του Γεωργίου Τσατσαρώνη θα εκτελέσει πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Είσοδος θα επιτραπεί μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης (6 μηνών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ