ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι δύο νεαροί που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά

Προφυλακίστηκαν οι δύο νεαροί που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Στις φυλακές οδηγήθηκαν δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 20χρονο που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, όμως δεν είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ήταν μαζί με την ομάδα των ατόμων που πήραν μέρος στην «καταδρομική», όμως τα υπόλοιπα άτομα κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι νεαροί κατάφεραν να φτάσουν στο κτήριο του Τμήματος χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις περιπολίες που ενδεχομένως να υπήρχαν στη γύρω περιοχή και αφού πέταξαν μολότοφ στο κτήριο, προκάλεσαν ζημιές σε δύο οχήματα και στο κουβούκλιο του φρουρού.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Πειραιά μετά τις απολογίες τους συμφώνησαν για την προσωρινή τους κράτηση.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές στα σπίτια τους, μετά από έρευνα που έγινε, είχαν βρεθεί «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ