ΕΛΛΑΔΑ

«Δικάζεται στα ΜΜΕ το θύμα» λέει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού που κατήγγειλε βιασμό στη Λάρισα

«Δικάζεται στα ΜΜΕ το θύμα» λέει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού που κατήγγειλε βιασμό στη Λάρισα
INTIME NEWS

Σε δηλώσεις για την ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του 61χρονου προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας προχώρησε ο σύζυγος της 44χρονης εκπαιδευτικού

«Για να είμαι ειλικρινής δεν εστιάζουμε στην υπηρεσιακή του κατάσταση. Προτεραιότητα για εμάς είναι η αποκατάσταση της υγείας της συζύγου μου και φυσικά η απόδοση της δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της εκπαιδευτικού.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τα γρήγορα αντανακλαστικά της εισαγγελικής αρχής, που εκτίμησε τα περιστατικά της πραγματικής διάστασης. Ήταν για εμάς μια μικρή δικαίωση για τα όσα ακούσαμε από κακόβουλους, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης», πρόσθεσε και τόνισε:

«Στις υποθέσεις αυτές, το πρώτο που την πληρώνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το θύμα. Φτάνουμε στο σημείο να δικάζεται στα ΜΜΕ το θύμα και όχι ο βιαστής. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς και προσωπικά εγώ μια τέτοια κατάσταση».

«Ανησυχώ μην πω ή κάνω κάτι λάθος, αλλά θέλω να την βοηθήσω στον αγώνα της και να της δείξω ότι είμαι δίπλα της, πως την πιστεύω και θα στηρίξω κάθε της απόφαση» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Alpha.

Το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης τέθηκε σε αργία με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως,στις 16 Νοεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου όταν η 44χρονη εκπαιδευτικός βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο, και εκεί την κακοποίησε, όπως η ίδια καταγγέλλει. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ