ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης οι γονείς που δεν στέλουν τα παιδιά τους σχολείο

Κορωνοϊός: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης οι γονείς που δεν στέλουν τα παιδιά τους σχολείο
ΙΝΤΙΜΕ

Την αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς που με αφορμή την πανδημία δεν στέλνουν τα παδιά τους στο σχολείο εξετάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα τα δύο υπουργεία, προωθούν κοινή νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και η οποία προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης στους γονείς.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετατρέπεται σε πλημμέλημα που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 ετών.

Ο διευθυντής του σχολείου θα συντάσσει φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στη συνέχεια την υπόθεση θα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Η μορφή του αδικήματος λοιπόν θα είναι ελαφρύ πλημμέλημα και είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση του θέματος που υπήρξε ποτέ.

Αρκετά τα περιστατικά «αρνητών γονέων» σε όλη τη χώρα

Να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολύτεκνης οικογένειας στην Αλιστράτη Σερρώνπου αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self test και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, οι γονείς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους.

Γι' αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έχει δόσει εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ