ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος εναντίον του δικηγόρου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΙΣ

Για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση», βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, διώκεται πλέον ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, ενώ με αντιεπιστημονικές αναρτήσεις τάσσεται κατά της διασωλήνωσης ασθενών υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος εναντίον του δικηγόρου και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί ο Νίκος Αντωνιάδης από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Υπενθυμίζεται ότι, η Εισαγγελία είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελία που είχε γίνει στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία επισυνάπτονταν ηλεκτρονικά αρχεία με αναφορές του δικηγόρου για τον κορωνοιό.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας, είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες και η σύλληψη του εν λόγω δικηγόρου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ειδικής δωσιδικίας και η σχετική δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία προχώρησε τελικά στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ