ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα
«Στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ΙΝΤΙΜΕ

«Στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος τονίζοντας πως είναι λάθος το ότι «οι οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι» ενώ τόνισε την ανάγκη της επαναφοράς της μάσκας και της τήρησης των μέτρων καθολικά.

«Ο εμβολιασμός έφερε χαλάρωση κι αυτό φέρνει νέα κρούσματα», παρατήρησε και προέβλεψε ότι, «φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο θανάτων».

«Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία», εξέφρασε τη βεβαιότητα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, περιγράφοντας πως «πάμε σε μία πανδημία ανεμβολιάστων και σε αυτήν συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι».

«Δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα», σχολίασε για τα μέτρα που λαμβάνονται κι αυτά που πρόκειται να έρθουν.

Ακόμη, είπε πως στο Παπανικολάου από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι όμως ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα που δεν είχαν προλάβει να κάνουν την 3η δόση».

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Σπαντιδέας.

Όπως επεσήμανε, βάσει των ιατρικών μοντέλων, οι αριθμοί των νεκρών θα αυξηθούν το Δεκέμβριο.

Έκανε λόγο για «βάναυση» πανδημία και ειδική αναφορά στις ΗΠΑ, αφού είναι η «θανατηφόρα πανδημία που έχει πλήξει τις ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, εξήγησε πως:

«Ο εμβολιασμένος χρειάζεται πολύ μεγάλο διάστημα να μεταδώσει, σε αντίθεση μετον ανεμβολίαστο που τον κολλάει σε ελάχιστο χρόνο», τονίζοντας ότι έχει υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα προστασίας.

Ενώ όσο αφορά στα μέτρα, έκρινε πως πρέπει να επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα και σημειώνοντας ότι τόσοι οι γιατροί όσο και οι πολιτικοί έχουν κι άλλα «όπλα στη φαρέτρα» τους προέβλεψε ότι θα πάμε σε μέτρα όπως της Αυστρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ