ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση Γκάγκα προς πολίτες: Μην αργείτε να πάτε στο νοσοκομείο, εάν έχετε συμπτώματα

Έκκληση Γκάγκα προς πολίτες: Μην αργείτε να πάτε στο νοσοκομείο, εάν έχετε συμπτώματα
«Εμβολιαζόμαστε για να μη νοσήσουμε βαριά και κάνουμε χρήση των μέσων προστασίας για να μην κινδυνέψουμε από τον ιό», υπογράμμισε η κυρία Γκάγκα INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη και η διασπορά του ιικού φορτίου να έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα, οι ειδικοί επιστήμονες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση  ανέλυσαν τα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού και του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κυρία Γκάγκα διαπίστωσε μια αύξηση των κρουσμάτων στο τελευταίο 7ημερο και επεσήμανε ότι τα πολλά κρούσματα είναι στην Αττική και Θεσσαλονίκη.

Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να σταματήσουμε την επαφή χωρίς μέτρα
για να σταματήσουμε τη διασπορά και πηγαίνουμε στο γιατρό εγκαίρως σημείωσε η κ. Γκάγκα.

«Δεν περιμένουμε να έχουμε 8 μέρες πυρετό και δύσπνοια», αλλά πάμε νωρίτερα στον γιατρό της περιοχής, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κα Παπαευαγγέλου είπε οτι εμφανίζεται μια τάση σταθεροποίησης, ωστόσο επεσήμανε ότι αυξάνει ο αριθμός των διασωληνομένων σαν αποτέλεσμα της έξαρσης της πανδημίας τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Η πίεση στα νοσοκομεία θα ισχύσει για αρκετές εβδομάδες και θα αργήσουμε να δούμε κάμψη των θανάτων, είπε ακόμα η κ. Παπαευαγγέλου υπογραμμίζοντας ότι υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με γηρασμένο πληθυσμό και με πληθυσμό ανεμβολίαστων.

Σημαντικό όπλο όπως είπε είναι το testing που γίνεται ιδίως στα σχολεία όπου 9 στα 10 κρούσματα διαγνώσκονται στα τεστ στα οποία υποβάλλονται τα παιδιά. Η κ. Παπαευαγγέλου, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Διαφορετικά τα Χριστούγεννα φέτος

Αναφερόμενη επίσης στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο είπε ότι οι γιορτές επιδεινώνουν τον κίνδυνο λόγω κυρίως της αυξανόμενης κινητικότητας.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα Χριστούγεννα. Είμαστε ώριμοι όμως όλοι μετά από 2 χρόνια πανδημίας για να ξέρουμε τι να κάνουμε. Φέτος πάντως τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από πέρυσι αφού, έχουμε στα χέρια μας τα όπλα των τέστ και των εμβολιασμών», σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου.

«Εμβολιαζόμαστε για να μη νοσήσουμε βαριά και κάνουμε χρήση των μέσων προστασίας για να μην κινδυνέψουμε από τον ιό», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Σήμερα εξάλλου όπως ανακοινώθηκε κατά τη ενημέρωση ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Η διάθεσή τους αρχιζει σε 10 νοσοκομεία δύο από τα οποία βρίσκονται στην Αττική και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Σωτηρία και Σισμανόγλειο.

Θα υπάρχει πενταμελή ομάδα γιατρών που θα αξιολογεί και θα ελέγχει τα αιτήματα.

«Έτσι θα έχουμε ένα ακόμα μέτρο στη φαρέτρα μας» είπε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας ότι οι δόσεις είναι περιορισμένες πανευρωπαϊκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ