ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος για τη μίζα στο «Άγιος Παύλος»: Επιτήδειοι απατεώνες εκμεταλλεύονται τον πόνο συγγενών

Γιαννάκος για τη μίζα στο «Άγιος Παύλος»: Επιτήδειοι απατεώνες εκμεταλλεύονται τον πόνο συγγενών
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως τα ονόματα ασθενών είναι προσωπικά δεδομένα INTIME

«Το είδαμε και αυτό. Επιτήδειοι απατεώνες παίρνουν τηλέφωνα συγγενείς για να ζητήσουν χρήματα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζοντας την απίστευτη καταγγελία που έγινε στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη για μια γυναίκα που φέρεται να ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ για να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενή με κορωνοϊό.

«Η δουλειά των διοικούντων το σύστημα δεν είναι η αναφορά του προβλήματος», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Θα πρέπει να διασφαλίσουν ΜΕΘ για όλους τους ασθενείς που την έχουν ανάγκη. Όχι να πεθαίνουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους. Όχι να γίνεται επιλογή με ηλικιακά κριτήρια. Για να μην δίνουν την ευκαιρία σε επιτήδειους λοποδίτες να παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο».

Αναφορικά με το περιστατικό στο Άγιος Παύλος, τονίζει πως τα ονόματα ασθενών είναι προσωπικά δεδομένα και αναρωτιέται «πώς ο εν λόγω λοποδίτης που πήρε συγγενή ασθενή στον Άγιο Παύλο και ζήτησε ένα μεγάλο ποσό επειδή υποτίθεται μεσολάβησε για εισαγωγή του δικού του ανθρώπου στη ΜΕΘ, ήξερε πρόσωπα και πράγματα. Ποιος του έδινε τη πληροφόρηση; Τα ονόματα ασθενών είναι προσωπικά δεδομένα. Τι έρευνα διεξάγεται στο νοσοκομείο; Η πληροφόρηση του επιτήδειου ήταν από το νοσοκομείομείο ή το περιβάλλον του ασθενούς;»

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως «η επιλογή για ΜΕΘ που δυστυχώς συμβαίνει, γίνεται αποκλειστικά και μόνο με θεραπευτικά και ηλικιακά κριτήρια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εισαγγελική έρευνα. Όπως και για τους δεκάδες διασωληνωμένους που είναι σήμερα εκτός ΜΕΘ και πολλοί εξ αυτών θα χάσουν τη ζωή τους πριν βρουν κρεβάτι στην εντατική».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος έχει μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθεί ποια ήταν η επιτήδεια και ποια η σχέση της με το νοσοκομείο.

Ο διοικητικής του νοσοκομείου Οδυσσέας Κάτσακας μίλησε την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσακας, «πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος σε εμάς και κάποια κυρία του τηλεφώνησε στη γυναίκα του και είπε ότι είναι υγειονομικός, επιταγμένος ιατρός, και ότι η ίδια θα μπει μέσα καθώς έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει αλλιώς θα πεθάνει. Η ίδια ζητούσε 3.500 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ