ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Πότε θα χορηγηθούν τα δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και μη

Νέα μέτρα: Πότε θα χορηγηθούν τα δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και μη
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη δωρέαν διανομή ενός self test σε κάθε ενήλικα, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού. 

Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός είπε:

«Ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.

»Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβολίου, ανακοίνωσε επίσης υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ