ΕΛΛΑΔΑ

Λινού για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ακραίο το μέτρο - Άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να τιμωρείς

Λινού για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ακραίο το μέτρο - Άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να τιμωρείς
«Θα πρέπει να επιτείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και φυσικά του εμβολιασμού, γιατί αν έρθει η Όμικρον θα έχουμε έξαρση», προειδοποίησε η καθηγήτρια Ιατρικής. INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντίθετη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών εμφανίζεται η Αθηνά Λινού κάνοντας λόγο για «ακραίο» και «άνισο» μέτρο. 

«Είναι ακραίο γιατί το μόνο επόμενο που μας μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο και να τον εμβολιάζουμε με τη βία», σχολίασε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κα Λινού έκρινε ως θετική την αύξηση των ραντεβού εμβολιασμού που σημειώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου, εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις: «Μακάρι να αποδειχθεί και να εδραιωθεί. Το θέμα είναι αν υπάρχουν κι άλλες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε και ανέφερε πω, «θα πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους νέους ή από τα παιδιά», θέτοντας τον προβληματισμό:

«Επειδή ήρθε το παιδί του από το σχολείο, θα πρέπει να του αφαιρέσω το εισόδημά του;».

Τέλος είπε πως, «θα πρέπει να επιτείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και φυσικά του εμβολιασμού, γιατί αν έρθει η Όμικρον θα έχουμε έξαρση».

Η καθηγήτρια προτείνοντας εναλλακτικά μέτρα, είπε πως «από σήμερα ξεκινά καμπάνια από ανώνυμους και επώνυμους ανθρώπους. Την εφαρμόσαμε ήδη σε 22 περιφέρειες και είδαμε ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά ραντεβού στους στόχους μας».

Κληθείσα να διαχωρίσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας με το πρόστιμο των 100 ευρώ, είπε πως «τα βάζει μαζί» εκτιμώντας πως, «είναι άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο τιμωρίες και άλλο να παρεμβαίνεις στο σώμα του ανθρώπου», για να εκφράσει την πεποίθηση ότι «είμαστε λίγο πριν κάνουμε επιθετική παρέμβαση».

Σαρηγιάννης: Σε πτώση το ιικό φορτίο στα λύματα

Σύμφωνος με την Αθηνά Λινού εμφανίστηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εκφράζοντας την άποψη πως, «πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη της πειθούς, με ανθρώπους που έχουν επιρροή στην τοπική κοινωνία, όπως ένας παπάς ή ένας φαρμακοποιός. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο στοχευμένη στην τοπική κοινωνία καμπάνια».

Ερωτηθείς για το ιικό φορτίο στα λύματα, ανέφερε πως «δεν έχει σταθεροποιηθεί, αλλά είμαστε σε πτώση» και εκτίμησε πως «ανεξάρτητα από τα μέτρα αυτά, αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, θα μπορούμε να έχουμε συνεχή πτώση», αρκεί βέβαια να μην έχουμε έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ