ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στην Παρθένα Κουτμερίδου - Ο σπαρακτικός επικήδειος του αδερφού της

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στην Παρθένα Κουτμερίδου - Ο σπαρακτικός επικήδειος του αδερφού της
Συντετριμμένος ο αδελφός της γυναίκας που έφυγε χτυπημένη απο κορωνοϊό, υποσχέθηκε να είναι πάντα κοντά στο παιδί της που δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της thestival.gr

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι η κηδεία της 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου, στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Τριανταφυλλιά Σερρών.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Πάττυ, την έγκυο που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο χτυπημένη από κορωνοϊό, πριν προλάβει να κρατήσει στην αγκαλιά το παιδί που έφερε στη ζωή λίγο πριν καταλήξει.

Άνθρωποι που τη γνώριζαν σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr κάνουν λόγο για μια κοπέλα που ήταν πάντα με το χαμόγελο και βοηθούσε τους πάντες στο χωριό.

Συγκίνηση σκόρπισε ο σπαρακτικός επικήδειος του αδελφού της που απηύθυνε συντετριμμένος έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν:

«Αγαπημένη μου αδερφούλα θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί σου να του θυμίζω ότι είχε την καλύτερη μανούλα. Υπόσχομαι να του πω ότι θυσίασες την ζωή σου για να ζήσει αυτό. Νιώθω ευλογημένος για όλα αυτά τα χρόνια που έζησα δίπλα στην αδερφή μου, που ένιωσα την αύρα της», ανέφερε καλώντας όλους να εμβολιαστούν όπως είπε «γιατί δεν θέλω κανένας άλλο να ζήσει αυτό το δράμα που ζει η οικογένειά μου».

«Αγαπημένη μου αδερφή, όλη η Ελλάδα κλαίει για σένα»

«Αγαπημένη μου αδερφή, όλη η Ελλάδα κλαίει για σένα. Όλο ο κόσμος έσπευσε να δώσει το αίμα του, να δώσει την καρδιά του, να δώσει την ψυχή του για να ζήσεις εσύ. Τόσο πολύ που αν για κάθε μία ημέρα που θα έπρεπε να ζήσεις χρειάζονταν 20 φιάλες θα μπορούσες άνετα να ζήσεις όλη σου τη ζωή γιατί κάθε μέρα 20 άνθρωποι θα πήγαιναν να δώσουν το αίμα τους. Έτυχε να γνωρίζω πολλούς ανθρώπους αλλά σαν την Πάτυ κανένας. Όχι γιατί είναι αδερφή μου αλλά γιατί τα έδινε όλα σε όλους και δεν ήθελε τίποτα από κανέναν», είπε αποχαιρετώντας συγκινημένος την αδελφή του και συνέχισε:

Σε μένα ήταν η καλύτερη αδερφή από ότι ήμουν εγώ αδερφός σε αυτήν. Στους γονείς μου καλύτερο παιδί από ότι οι γονείς μου σε αυτήν. Στον σύζυγό της καλύτερη σύζυγος. Μακάρι να με φωτίσει ο θεός να είμαι τόσο καλός θείος όπως ήταν αυτή στα παιδιά μου.

Παναγιώτη αδερφέ μου, θα σταθώ δίπλα σας στο παιδί αυτό και θα σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείς. Θα είμαι πάντα κοντά σου, μην το ξεχάσεις ποτέ.

Αδελφούλα μου θα είμαι κοντά και στον πατέρα μας.

Θέλουμε από αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε να βγει ένα μάθημα. Έχασα την μάνα μου 51 ετών χωρίς να δει κάν τα εγγόνια της. Χάνω την αδερφή μου 42 ετών χωρίς να δει καν το παιδί της. Βρέθηκε μπερδεμένη στο δίλημμα αν έπρεπε να εμβολιαστεί και τελικά το πλήρωσε με τη ζωή της. Εγώ καλό όλους σαν να εμβολιαστείτε, να προσέξετε γιατί δεν θέλω κανένας άλλο να ζήσει αυτό το δράμα που ζει η οικογένειά μου.

Αγαπημένη μου αδερφούλα θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί σου να του θυμίζω ότι είχε την καλύτερη μανούλα. Υπόσχομαι να του πω ότι θυσίασες την ζωή σου για να ζήσει αυτό. Νιώθω ευλογημένος για όλα αυτά τα χρόνια που έζησα δίπλα στην αδερφή μου, που ένιωσα την αύρα της. Σε ευχαριστώ για όλα αυτά που έκανε για εμένα αδερφούλα μου, δεν με στενοχώρησες ποτέ. Σε ευχαριστώ για όλα, σ΄αγαπάω. Αντίο».

Ήταν 7 μηνών έγκυος αλλά ανεμβολίαστη όταν νόσησε από τον ιό

Η δικηγόρος Παρθένα Κουτμερίδου, πέθανε από κορωνοϊό έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, ούσα ανεμβολίαστη.

Η γυναίκα ήταν 7 μηνών έγκυος όταν νόσησε από τον φονικό ιό, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να βγάλουν το μωρό με καισαρική, αλλά να μην μπορούν εντέλει να σώσουν και τη μητέρα, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στο μεταξύ, νομικά προτίθεται να κινηθεί ο γυναικολόγος της γυναίκας, καθώς είχε κυκλοφορήσει η φημολογία ότι ήταν αυτός που τη συμβούλεψε να μην εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, μιλώντας στο MEGA, ο γυναικολόγος της 42χρονης αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο ίδιος απέτρεπε την ασθενή του από το να εμβολιαστεί, λέγοντας μάλιστα πως αιτία του δισταγμού της ήταν η στάση του «φανατικού αντιεμβολιαστή συζύγου της» όπως είπε.

Ο γυναικολόγος της Παρθένας σημειώνει ότι η παρότρυνση της γυναίκας για τον εμβολιασμό της έγινε πολλές φορές και μάλιστα παρουσία μαρτύρων, ενώ από ένα σημείο και μετά ο σύζυγός της δεν πήγαινε μαζί στις εξετάσεις της καθώς διαφωνούσε με τον γυναικολόγο.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που σύζυγός της δεν ερχόταν γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου γιατί επέμενα να κάνουν το εμβόλιο. Αυτή είναι η αλήθεια, έχω το θάρρος της γνώμης μου. Από τη στιγμή που η ελληνική εταιρεία μαιευτικής κοινοποίησε τη σύσταση ότι οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν, έχω συστήσει σε όλες τις έγκυες να κάνουν εμβόλιο».

Θλίψη για την Παρθένα Κουτμερίδου: «Δεν τη συμβούλεψα εγώ να μην εμβολιαστεί», λέει ο γυναικολόγος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ