ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ
Η αναρχική συλλογικότητα θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το θάνατο του τεχνίτη του ηλεκτρικού, Πέτρου Γιάμαλη INTIME

Εισβολή στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του «Ρουβίκωνα», προκαλώντας φθορές.

Ειδικότερα, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα πέρασε την κεντρική είσοδο των γραφείων της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ επί της οδού Αθηνάς και έριξε τρικάκια και μελάνι στην είσοδο της εταιρίας, καταστρέφοντας πόρτες, οθόνες υπολογιστών κι άλλα αντικείμενα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον τεχνίτη Πέτρο Γιάμαλη, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του πήδηξαν από το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών, όπου επέβαιναν, προκειμένου να γλιτώσουν τη σύγκρουση με συρμό που είχε τοποθετηθεί για να ανακόψει την ανεξέλεγκτη πορεία του μηχανήματος.

Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός των άλλων δύο εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ