ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «σάρωσε» το Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι

Κακοκαιρία «σάρωσε» το Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι
Το νερό έφθασε έως τα 20 εκατοστά σε πολλούς δρόμους του Μεσολογγίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων aixmi-news.gr

Πλημμύρες προκάλεσε στο Μεσολόγγι η κακοκαιρία που ξέσπασε με ισχυρές καταιγίδες  το μεσημέρι της Παρασκευής και έπληξε ιδιαίτερα την Δυτική Ελλάδα.

Δρόμοι έκλεισαν και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απεγλωβιστούν ηλικιωμένοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε δεκάδες οι κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ το νερό έφθασε εως τα 20 εκατοστά σε πολλούς δρόμους του Μεσολογγίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά σημεία δυτικά της πόλης προς την οδό Κύπρου.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην περιοχή Ταμπακαριά, ενώ απροσπέλαστοι ήταν σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα messolonghinews.gr οι δρόμοι στις οδούς: Σωτηροπούλου (μπροστά από το Δημαρχείο), Χαρ. Τρικούπη (από τα Δικαστήρια έως το τέρμα της), Πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, Λεβίδου και Σπ. Μουστακλή.

Ζημιές σημειώθηκαν επίσης σύμφωνα με το dete.gr σε σπίτια και σε επιχειρήσεις.

Δυο ηλικιωμένες απεγκλωβίστηκαν από πλημμυρισμένα σπίτια

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης προέβη στον απεγκλωβισμό ηλικιωμένων από σπίτια που πλημμύρισαν. Μια ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε λίγο νωρίτερα από το σπίτι της, το οποίο πλημμύρισε και μεταφέρθηκε σε συγγενικό σπίτι ενώ την ίδια ώραη ομάδα επιχειρούσε τον απεγκλωβισμό άλλης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή Ταμπακαριά.

Η περιοχή που επίσης προκαλεί ανησυχία σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, aixmi-news.gr, είναι αυτή που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νοσοκομείου Μεσολογγίου όπου ήδη οι κάτοικοι είδαν το νερό να φθάνει στις αυλές τους. Η νύχτα που θα περάσουν όπως λένε οι ίδιοι θα είναι μαρτυρική, καθώς φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουν και τα σπίτια τους.

Προβλήματα προκλήθηκαν επίσης σε Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Πλημμύρισε η παλιά Εθνική Οδός στο ύψος του Ευηνοχωρίου

Στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων Ξηρού κατέληγε επίσης το μεσημέρι της Παρασκευής, μεγάλη ποσότητα νερού που δεν μπορούσε να απορροφηθεί από τον παρακείμενο χείμαρρο.

Η διέλευση των οχημάτων ωστόσο, διεξαγόταν κανονικά και με μεγάλη προσοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ