ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μυτιλήνη ο πάπας Φραγκίσκος - Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων

Στη Μυτιλήνη ο πάπας Φραγκίσκος - Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων
Η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, για τη μεταφορά περισσότερων από 100 προσφύγων, με ανθρωπιστικό διάδρομο, από τη Μυτιλήνη στη Ρώμη ΙΝΤΙΜΕ

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη όπου θα επισκεφτεί στις 10.45 π.μ. το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, όπου θα τελέσει δέηση.

Τον πάπα θα συνοδέψει στο ταξίδι του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, μέσω της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, για τη μεταφορά περισσότερων από 100 προσφύγων, με ανθρωπιστικό διάδρομο, από τη Μυτιλήνη στη Ρώμη.

Πρόκειται για ουσιαστική συνέχεια της κίνησης του πάπα Φραγκίσκου, o οποίος κατά την επίσκεψή του στην Μόρια το 2016 είχε πάρει μαζί του 12 πρόσφυγες στην πτήση επιστροφής στη Ρώμη.

Συμβολική φράση της επίσκεψης του πάπα στην Ελλάδα θα είναι «ας είμαστε ανοιχτοί στις εκπλήξεις του Κυρίου».

Το λογότυπο της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι μία βάρκα, που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του πλανήτη μας, με τον Σταυρό του Ιησού ως κατάρτι και το Άγιο Πνεύμα που φέρει ούριο άνεμο.

L' Osservatore Romano

Ο πάπας είχε βρεθεί στη Μυτιλήνη τον Απρίλιο του 2016 με στόχο την ανάδειξη της προσφυγικής κρίσης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του ιδίου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

AP Photo/Petros Giannakouris, file

Ο ποντίφικας είχε ευχαριστήσει τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση. «Κρατήσατε ανοιχτές τις καρδιές σας και τις πόρτες σας», είχε είπε μεταξύ άλλων, λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του ποντίφικα:

  • 09:15 Αναχώρηση αεροπορικώς για Μυτιλήνη.
  • 10:10 Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.
  • 10:45 Επίσκεψη στους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης».
  • 12:15 Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 13:10 Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
  • 16:45 Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • 19:00 Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ