ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και 4.000 αστυνομικοί επί ποδός

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και 4.000 αστυνομικοί επί ποδός
Το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει με «φρούριο» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περί τους 4.000 αστυνομικούς θα παραταγμένοι σε διάφορα σημεία. INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δρακόντεια και ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου, είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία ενόψει της σημερινής επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, 13 χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματιστεί, στην Αθήνα είναι στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, στις 6 και στις 9 το βράδυ και στις 6 το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα. Ανάλογα καλέσματα έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Λαμία, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Κέρκυρα και Καρδίτσα.

Στην Αθήνα, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν προγραμματισθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης, έχει εκδοθεί σύσταση, σύμφωνα με την οποία παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει με «φρούριο» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περί τους 4.000 αστυνομικούς θα βρίσκονται επί ποδός.

Το έργο των αστυνομικών θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones. Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο Δευτέρα.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ