ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Γαλάτσι: Ο «πόλεμος της νύχτας» και τα συμβόλαια θανάτου- Πού στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία στο Γαλάτσι: Ο «πόλεμος της νύχτας» και τα συμβόλαια θανάτου- Πού στρέφονται οι έρευνες
Το μεγάλο ερώτημα όμως για τους αστυνομικούς είναι εάν θα μπορούσε να ευσταθεί το σενάριο που θα έδειχνε κάποια διασύνδεση με τη δολοφονία του ιδιοκτήτη βενζινάδικου πριν μερικές εβδομάδες στην Νίκαια CNN Greece

Ο κύκλος του αίματος της νύχτας με τα συμβόλαια θανάτου και το ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφόρων όχι μόνο δε λέει να κλείσει ,αλλά όπως δείχνουν και οι τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις, το θράσος και η υπερβολική σιγουριά των εκτελεστών γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Χθες, Δευτέρα, μόλις στις έξι το απόγευμα δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ σε μία πολυσύχναστης περιοχή της Αθήνας, το Γαλάτσι για να σκοτώσουν τον 45 χρόνο που είχαν στόχο.

Ο πόλεμος στη νύχτα με σκοπό την κυριαρχήσει αλλά και το ξαναμοίρασμα της «πίτας,» έχει ως αποτέλεσμα εκτελεστές να «γαζώνουν» τα θύματα τους χωρίς να υπολογίζουν ούτε το κίνδυνο που μπορεί να βάζουν σε ανυποψίαστους πολίτες αλλά και χωρίς να υπολογίζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν κάποια στιγμή μπροστά σε μπλόκο αστυνομικών.

Το χθεσινό θύμα ήταν ένα από τα πρόσωπα στη νύχτα καθώς είχε απασχολήσει και τις αρχές ασφαλείας μετά από δύο εντάλματα που είχε σε βάρος του.

Είχε συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωματικές βλάβες καθώς συμμετείχε σε συμπλοκή μέσα σε καφετέρια. Αυτό όμως για το οποίο ήταν πολύ γνωστός στη νύχτα ήταν οι σχέσεις του με άνθρωπο της νύχτας ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μερικούς μήνες στη Μεταμόρφωση. Τον αποκαλούσε «θείο» και εκείνος « ανιψιό».

Για τις αρχές ασφαλείας ίσως οι δύο αυτές δολοφονίες να σχετίζονται και τα σενάρια τα οποία εξετάζουν είναι να χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ο ίδιος επιχειρησιακός βραχίονας για τις δύο εκτελέσεις. Το μεγάλο ερώτημα όμως για τους αστυνομικούς είναι εάν θα μπορούσε να ευσταθεί το σενάριο που θα έδειχνε κάποια διασύνδεση με τη δολοφονία του ιδιοκτήτη βενζινάδικου πριν μερικές εβδομάδες στην Νίκαια.

Αν υπάρχει πράγματι διασύνδεση τότε είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος που κινεί τα νήματα στη νύχτα έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει για δικό του συμφέρων ολόκληρο το τοπίο. Εάν όμως το σενάριο δεν ευσταθεί τότε, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν ότι υπάρχουν διαφορετικές ομάδες στην Αττική που ξεκαθαρίζουν τις υποθέσεις τους και τις προσωπικές τους διαφορές.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ αστυνομικοί προσπαθούσα να εντοπίσουν κάμερες ασφαλείας και μάρτυρες που θα τους βοηθούσαν να διαπιστώσουν την διαδρομή που ακολούθησε η μηχανή με τους δύο εκτελεστές.

Αν και εκτιμούν ότι η πινακίδα κυκλοφορίας θα είναι πλαστή και η μηχανή κλεμμένη.

Παρ’ όλα αυτά ψάχνουν μάρτυρες που ίσως να ήταν καλύτερα τους δράστες ή να κατάφεραν να συγκρατήσουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Σημαντικό θα είναι επίσης η έρευνα των τηλεφωνικών επαφών του θύματος.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για τις αρχές ακόμα και αυτά που έχουν σχέση με παράνομα στοιχήματα πυγμαχίας αλλά και με παράνομες ουσίες αναβολικών και μάλιστα οι αστυνομικοί θα στρέψουν τις έρευνες τους και προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ