ΕΛΛΑΔΑ

Τσακρής: Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν σύνορα - Η «Όμικρον» θα επικρατήσει της «Δέλτα»

Τσακρής: Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν σύνορα - Η «Όμικρον» θα επικρατήσει της «Δέλτα»
Eκτιμά πως για να αναχαιτιστεί η πανδημία θα έπρεπε να είχαμε οδηγηθεί νωρίτερα προς την τρίτη δόση του εμβολίου ΙΝΤΙΜΕ

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής εκτιμά πως για να αναχαιτιστεί η πανδημία θα έπρεπε να είχαμε οδηγηθεί νωρίτερα προς την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως θα έπρεπε να τρέξουμε νωρίτερα προς την αναμνηστική δόση, καθώς η χώρα μας ταλαιπωρείται από ένα παρατεινόμενο πανδημικό κύμα και δεν έχει πολλές άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαραίτητη την τρίτη δόση.

«Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως.

«Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει έναντι της μετάλλαξης Δέλτα:

«Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ