Καπραβέλος: Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή, θα έχουμε εκατόμβη
Τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές σε κάθε εφημερία εξαιτίας του κορωνοϊού περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
«Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί στον Real Fm υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που, μεταξύ άλλων, θα περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. «Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο», πρόσθεσε , ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα».
Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα εμβόλια θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι και «όχι μέσα στη θύελλα», ενώ «θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία». Ακόμη τόνισε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας FFP2.
Επίσης, ο κ. Καπραβέλος έδωσε στοιχεία για την -ακόμη μία εφιαλτική- εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο «Παπανικολάου». Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ήταν 50 με την πληρότητα στις ΜΕΘ να είναι για ακόμη μία φορά στο 100%.
Τέσσερις προφυλακίσεις και δύο βραχιολάκια έως τώρα για το Basketgate- Έρευνα για πέντε νέα πρόσωπα
08:59
Γιατί ο Τραμπ αναφέρθηκε στην 11η Σεπτεμβρίου - Η μάχη για τη Γερουσία στο Μίσιγκαν
08:58
Αστρονόμοι ενδέχεται να ανακάλυψαν το πρώτο φεγγάρι έξω από το ηλιακό μας σύστημα
08:51
Γκράβα: Τέλη της εβδομάδας σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο οι αποφάσεις για τα σχολεία
08:46