Καπραβέλος: Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή, θα έχουμε εκατόμβη

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές σε κάθε εφημερία εξαιτίας του κορωνοϊού περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
«Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί στον Real Fm υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που, μεταξύ άλλων, θα περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. «Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο», πρόσθεσε , ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα».
Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα εμβόλια θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι και «όχι μέσα στη θύελλα», ενώ «θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία». Ακόμη τόνισε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας FFP2.
Επίσης, ο κ. Καπραβέλος έδωσε στοιχεία για την -ακόμη μία εφιαλτική- εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο «Παπανικολάου». Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ήταν 50 με την πληρότητα στις ΜΕΘ να είναι για ακόμη μία φορά στο 100%.

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή ενοικίου: Πώς θα λάβουν το επίδομα των 250 ευρώ
05:00
Vouchers παιδικών κατασκηνώσεων: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 70.000 επιταγές
04:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
03:00
ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ
02:00