ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού - Μαρτυρία: «Έλεγε ότι επιτελεί το έργο του Θεού»

Δίκη ψευτογιατρού - Μαρτυρία: «Έλεγε ότι επιτελεί το έργο του Θεού»
O κατηγορούμενος προσερχόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων που εμπιστεύθηκαν τον «ψευτογιατρό» συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκειμένου να επιτελέσει το έργο του Θεού», κατέθεσε μάρτυρας, της οποίας ο πατέρας διαγνώσθηκε το 2012 με καρκίνο του παχέως εντέρου, τονίζοντας πως η πειθώ του ήταν τόσο έντονη, που τελικά ενέδωσε να ακολουθήσει τις δήθεν θεραπείες του.

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, δικηγόρος στο επάγγελμα, ανέφερε πως ο πατέρας της μέχρι το 2016 έκανε χημειοθεραπείες μέχρι που ενημερώθηκε για την περίπτωση του «κυρίου Νικόλαου Κόντου» από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος - νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά, τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκειμένου να επιτελέσει το έργο του Θεού», τόνισε.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας «αυτή ήταν μόνο η «εισαγωγή»» στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, διότι ακολούθησε και … «δεύτερο κεφάλαιο» με την «παράθεση περιστατικών ότι δήθεν ότι είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή».

Η δικηγόρος συνεχίζοντας είπε για τον κατηγορούμενο: «Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ό,τι σου πω, όπως σώθηκε η μοναχή, έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

Μετρητά και επιταγές

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις» και συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί »μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός».

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας συγγενής θύματος φώναξε προς τον κατηγορούμενο, όταν αυτός εισήλθε στη δικαστική αίθουσα «τη la prairie ξέχασες να μου φέρεις κύριε Κόντε, που είσαι ο εφευρέτης της….».

Ένσταση ακυρότητας

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ένσταση ακυρότητας, διότι όπως ανέφερε η υπεράσπισή του, ζήτησε εγκαίρως (από τον Οκτώβριο) να μεταφερθεί από τις φυλακές Τρικάλων σε κοντινό στην Αθήνα σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του. Ωστόσο το σχετικό αίτημά του, κατά την υπεράσπιση, απερρίφθη ως πρόωρο με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων. Το δικαστήριο από την πλευρά του, υιοθετώντας και τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε την ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ