ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Αποκαλύψεις για το θάνατο της 14χρονης - Περίμενε τέσσερις ώρες να την εξετάσει γιατρός

Λαμία: Αποκαλύψεις για το θάνατο της 14χρονης - Περίμενε τέσσερις ώρες να την εξετάσει γιατρός
Όταν το κοριτσάκι εισήχθη στα Επείγοντα, είχε ήδη πολύ χαμηλή πίεση και ήταν πάρα πολύ χλωμή ΙΝΤΙΜΕ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται για να φωτίσουν τις συνθήκες θανάτου της 14χρονης μαθήτριας Κέλλυς Ζανιά που έπασχε από κορωνοϊό και άφησε την τελευταία της πνοή στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λαμίας .

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το κορίτσι το είχαν να περιμένει για τέσσερις ολόκληρες ώρες στο κοντέινερ για Covid έξω από τα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας. Συγκεκριμένα, η 14χρονη έφτασε στο νοσοκομείο στις 9:30΄μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, που μπήκαν μαζί της στο ασθενοφόρο, αφού και αυτές ήταν θετικές στον κορονοϊό.

Αν και γνωστοποίησαν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι η 14χρονη είναι θετική εδώ και πολλές ημέρες και ότι η κατάστασή της δεν είναι καθόλου καλή, τους έβαλαν στο κοντέινερ για να κάνουν και PCR γιατί έτσι λέει το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι για τέσσερις ολόκληρες ώρες, από τις 9:30΄ το πρωί μέχρι τη 1:30΄ το μεσημέρι το κορίτσι παραμένει στο κοντέινερ, με την κλινική του εικόνα να επιδεινώνεται ραγδαία, χωρίς να το έχει εξετάσει γιατρός.

Στο διάστημα αυτό των τεσσάρων ωρών, νοσηλεύτρια πήρε αίμα από την 14χρονη, της έκανε καρδιογράφημα και της έβαλε ορό. Το κορίτσι παρέμενε μαζί με τη μητέρα μέσα στο κοντέινερ όλες αυτές τις ώρες, ενώ τη μικρότερη αδελφή της είχε έρθει να την παραλάβει η θεία της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, έξω από τα επείγοντα ήταν ακόμη μια θεία της 14χρονης, η οποία γύρω στη 1:30΄, αφού έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων, ζήτησε από τις νοσηλεύτριες που ήταν στην υποδοχή να έρθει γιατρός να δει το κορίτσι γιατί η κλινική του εικόνα έχει πλέον χειροτερέψει. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η γιατρός η οποία δεν ήταν ντυμένη, αλλά κρατούσε τη στολή στα χέρια για να ντυθεί και να μπει στο κοντέινερ για να εξετάσει την 14χρονη.

lamiareport.gr

Όταν μητέρα και θεία ενημέρωσαν τη γιατρό ότι το κορίτσι δεν είναι καθόλου καλά, εκείνη κοίταξε από το παράθυρο και βλέποντας την 14χρονη, πέταξε τη στολή covid που κρατούσε και μπήκε μέσα στο κοντέινερ χωρίς τη στολή.

Αμέσως μετά πήραν το κορίτσι μέσα στα επείγοντα όπου έγινε υπέρηχος, αξονική και άλλες εξετάσεις. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είχε ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την άτυχη Κέλλυ, η οποία, όταν μπήκε στα Επείγοντα, είχε ήδη πολύ χαμηλή πίεση και ήταν πάρα πολύ χλωμή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησαν δυο δραματικές ώρες με τη μητέρα και τη θεία να είναι έξω από τα επείγοντα και να βλέπουν κινητικότητα και ανησυχία, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

Μάλιστα έξω από τα Επείγοντα από τις 2:00 το μεσημέρι, το ασθενοφόρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ντυμένους με στολές covid, περίμεναν για να παραλάβουν το κορίτσι και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δυστυχώς όμως το ασθενοφόρο ποτέ δεν παρέλαβε το κορίτσι, αφού η άνιση μάχη που έδινε εκείνη την ώρα είχε τραγική κατάληξη. Το κορίτσι φέρεται να έπαθε ανακοπή από επιπλοκή του covid, αφού η καρδούλα του δεν άντεξε, πάρα τις προσπάθειες κάποιων γιατρών που κλήθηκαν τις τελευταίες δυο ώρες να το σώσουν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η 14χρονη μαθήτριας άφησε την τελευταία της πνοή στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, πιθανότατα από επιπλοκές της νόσου.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στα επείγοντα του Νοσοκομείου στις 9:30΄ το πρωί με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κορωνοϊό.

Για την αιτία του θανάτου της 14χρονης το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι ήταν ανεμβολίαστη και αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΕΔΕ για το θάνατο της 14χρονης

Στο μεταξύ, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια θανάτου της 14χρονης μαθήτριας.

O Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ