ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση και στη Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες περί «VIP ΜΕΘ»

Εισαγγελική παρέμβαση και στη Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες περί «VIP ΜΕΘ»
Προκαταρκτική έρευνα για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλη Γιαννάκου, για ΜΕΘ που -κατά τους ισχυρισμούς του- παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία «VIP ασθενών», προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα διενεργεί και η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει, τη Δευτέρα, αναφορά στον Εισαγγελέα για ασθενείς που έχουν πεθάνει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Αναφορά αξιοποίνων πράξεων κατέθεσε την Πέμπτη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, περί επιλογής ασθενών και «VIP ασθενών» σε κλίνες ΜΕΘ.

Ο κ. Πλεύρης κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για διασπορά fake news «που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», κάνοντας λόγο για «άκρως προκλητική, αντικοινωνική και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά» από πλευράς του κ. Γιαννάκου και καλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενεργήσει αναλόγως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ