ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι «11» για την αρπαγή του γυμνασιάρχη - Υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους

Στον εισαγγελέα οι «11» για την αρπαγή του γυμνασιάρχη - Υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, δεν είναι όλοι μέλη των «Θεματοφυλάκων του συντάγματος». Ανάμεσά τους είναι γονείς, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια των θεματοφυλάκων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο. ΙΝΤΙΜΕ

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή πέρασαν το πρωί του Σαββάτου οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη έξω από το γυμνάσιο Αιγινίου στην Πιερία, κατά το οποίο έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου και τον οδήγησαν βίαια στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, δεν είναι όλοι μέλη των «Θεματοφυλάκων του συντάγματος», αλλά μόνο δύο από αυτούς. Οι υπόλοιποι είναι γονείς, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια των θεματοφυλάκων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά τους δέχονται βασανιστήρια.

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, στον ΣΚΑΪ θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη, για την απολογία τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.

Επίσης, ο Βασίλης Μαρκής, Επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων, είπε χαρακτηριστικά:

«Με μια λέξη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλα αυτά, που επικαλούνται, αστειότητες. Αντιλαμβανόμουν τη λογική αυτή ως ένα κακόγουστο αστείο. Υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο. Ο ποινικός κώδικας έχει διατάξεις, που μπορούν, να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό, πριν πάρει την μορφή φαινομένου.»

«Οι θεματοφύλακες δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή» λένε οι υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης.

H άφιξή τους στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης όπου τους περίμεναν υποστηρικτές τους:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ