ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μηνυτήρια αναφορά ΠΟΕΔΗΝ: Επιμένει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Μηνυτήρια αναφορά ΠΟΕΔΗΝ: Επιμένει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ
Tι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του Τύπου με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ), οι οποίοι γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε ότι «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοιό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ