ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 54χρονης: Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο ο εισαγγελέας

Θάνατος 54χρονης: Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον αντιεμβολιαστή δικηγόρο ο εισαγγελέας
«Διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις κι εκφέρει ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις, παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σκεπτικό του ο εισαγγελέας Εφετών INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την αξιόποινη συμπεριφορά του γνωστού αντιεμβολιαστή δικηγόρου ο εισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Οικονόμου, ζητώντας να απορριφθεί η προσφυγή του με την οποία ζητά να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση.

Στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο γενικευμένης εξάπλωσης του ιού σε περίπτωση που υιοθετηθούν έστω κι από μέρος του πληθυσμού οι αναληθείς και αβάσιμοι ισχυρισμοί του δικηγόρου για τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου:

«Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας, διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο, τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή. Χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και της ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις, πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενείς διακομίστηκαν με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους– εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Τον τελευταίο λόγο για την τύχη της προσφυγής του δικηγόρου έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος τις προσεχείς ημέρες.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος κλήθηκε και έδωσε σήμερα, Τετάρτη, εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο και της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Τα εν λόγω αδικήματα σχετίζονται με τον θάνατο από επιπλοκές του κορωνοϊού 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στον «Ευαγγελισμό» τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Ως φυσικός αυτουργός των συγκεκριμένων πράξεων καλείται αύριο, Πέμπτη, να δώσει εξηγήσεις ο σύζυγος της 54χρονης.

Ωστόσο, ο δικηγόρος αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως σε αντίθεση με ό,τι του αποδίδεται αυτός συνέστησε στη γυναίκα να διασωληνωθεί. Προτρέπει μάλιστα να αναζητηθούν ευθύνες στους γιατρούς οι οποίοι –όπως ισχυρίζεται- ενώ πήραν εισαγγελική εντολή στις 12 το μεσημέρι να διασωληνώσουν την 54χρονη το έπραξαν στις 8 το βράδυ.

Η περίπτωση της 54χρονης είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς οι γιατροί αναγκάστηκαν να την διασωληνώσουν παρά τη θέληση της, μέσω εισαγγελικής εντολής. Η 54χρονη είχε προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση στα social media, ζητώντας «βοήθεια» όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να διασωληνωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ