ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λάρισα: Διασωληνωμένη σε ΜΕΘ 16χρονη που νοσεί για δεύτερη φορά

Κορωνοϊός - Λάρισα: Διασωληνωμένη σε ΜΕΘ 16χρονη που νοσεί για δεύτερη φορά
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κορίτσι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και τον Οκτώβριο INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μία 16χρονη που νοσεί από κορωνοϊό για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Mega, το κορίτσι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και τον Οκτώβριο. Τα δύο rapid test στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν θετικά, ωστόσο αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου (PCR test).

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε.

Η 16χρονη, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ανήλικη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω της Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα παιδιά ηλικίας 0 ως 17 ετών που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Ελλάδα είναι δυο. Συγκεκριμένα, η πρώτη διασωλήνωση ανηλίκου σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη έγινε πριν από μερικά 24ωρα, καθώς στα δεδομένα του ΕΟΔΥ αποτυπώθηκε στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της 18ης Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ