ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες της Αστυνομίας για τις επιθέσεις σε σπίτια ελεγκτών ΜΜΜ

Έρευνες της Αστυνομίας για τις επιθέσεις σε σπίτια ελεγκτών ΜΜΜ
Περιπολικό (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στα σπίτια δυο γυναικών που εργάζονται ως ελεγκτές στα ΜΜΜ κατάφεραν να φτάσουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και να γράψουν συνθήματα στους τοίχους των πολυκατοικιών τους.

Και τα δυο ονόματα ήταν στη λίστα που είχε δημοσιεύσει σε site αντιεξουσιαστών ομάδα αναρχικών λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις σε σταθμούς του μετρό. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 16 Απριλίου στη περιοχή του Ζωγράφου όταν με κόκκινο σπρέι οι αντιεξουσιαστές έγραψαν "προσοχή εδώ μένει ρουφιάνα ελεγκτής".

Η γυναίκα ειδοποίησε σοκαρισμένη την αστυνομία και όπως ενημερώθηκε, λίγες ημέρες πριν οι άγνωστοι είχαν γράψει παρόμοιο σύνθημα και στην πολυκατοικία μιας ακόμη συναδέλφου της.

Αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια φωτογράφισαν τα συνθήματα ενώ ερεύνησαν την περιοχή για κάμερες ασφαλείας που μπορεί να είχαν καταγράψει τα πρόσωπα και τις κινήσεις των δραστών.

Στο κείμενο τους οι αντιεξουσιαστές, εκτός από τα ονόματα των 119 ελεγκτών, διατύπωναν και απειλές λέγοντας "Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα".

Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει τον προβληματισμό στις αρχές, καθώς δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν τα άτομα αυτά θα σταματήσουν τη δράση τους στην αναγραφή των συνθημάτων στις πολυκατοικίες και τα σπίτια των ελεγκτών ή θα επιχειρήσουν και κάτι πιο επικίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ