ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικές δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Κορωνοϊός: Θετικές δύο νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας
Οι δύο νοσηλεύτριες έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους AP Photo/Martin Meissner (Φωτογραφία αρχείου)

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο νοσοκομείο Χαλκίδας μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, δύο νοσηλεύτριες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διαγνώστηκαν θετικές στην Covid-19 με αποτέλεσμα να τεθούν άμεσα σε καραντίνα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και διαγνωστικός έλεγχος των επαφών τους.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών έχει μειώσει αισθητά τη διασπορά του ιού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και η ικανότητα ραγδαίας εξάπλωσής της -και μεταξύ εμβολιασμένων- εντείνει τον προβληματισμό των ειδικών, ειδικότερα ως προς την αύξηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο».

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παρουσίασε νέα στοιχεία χθες, Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι η «Όμικρον» εξαπλώνεται ταχύτερα από την «Δέλτα» και προκαλεί λοιμώξεις σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ ήρθαν λίγο μετά την έρευνα του CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια που δεν είναι mRNA δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον. Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, η έρευνα του CDC έδειξε ότι είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν και 10 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ