ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στο Μενίδι για 18χρονους: Ανήλικοι τους απείλησαν με μαχαίρι σε λεωφορείο

Τρόμος στο Μενίδι για 18χρονους: Ανήλικοι τους απείλησαν με μαχαίρι σε λεωφορείο
«Στο ορκίζομαι στη μάνα μου θα σε σκοτώσω δώσε μου όσα λεφτά έχεις πάνω σου», είπαν στους 18χρονους οι ανήλικοι - Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Τις στιγμές τρόμου που έζησε με έναν ακόμα φίλο του το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο λεωφορείο Α10 στο Μενίδι, ενώ πήγαιναν στο σινεμά, περιέγραψε ένας 18χρονος.

Όπως είπαν οι νεαροί, σε μια στάση επιβιβάστηκαν τέσσερις ανήλικοι Ρομά, οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Με πλησίασε αρχικά ο ένας και μου έπιασε συζήτηση για τα μαλλιά μου. Μετά με έκλεισε σε μια γωνία και μου είπε “στο ορκίζομαι στη μάνα μου θα σε σκοτώσω δώσε μου όσα λεφτά έχεις πάνω σου”. Εγώ του έδωσα 10 ευρώ που είχα πάνω μου εκείνη τη στιγμή. Μετά από λίγο ήθελε να πάρει και από τον φίλο μου αλλά του είπε ότι δεν είχε τίποτα. Έβγαλαν μαχαίρι στον φίλο μου και του είπαν “πες στον φίλο σου να δώσει το κινητό αλλιώς θα σας σκοτώσουμε και τους δύο τώρα αμέσως”. Τελικά μας πήραν τα κινητά, δυστυχώς», είπε μεταξύ άλλων ο 18χρονος στην κάμερα της ΕΡΤ.

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου, λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης με τους δύο 18χρονους να καταγγέλλουν ότι κανείς δεν προσπάθησε να τους βοηθήσει.

Η επίθεση των τεσσάρων ανηλίκων Ρομά σημειώθηκε σε λεωφορείο της γραμμής Α10 αφού επιβιβάστηκαν στη στάση «Νεκροταφείο».

Οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν τη ληστεία στο ΑΤ Μενιδίου, το οποίο διεξάγει έρευνες για το περιστατικό.

Οι δράστες υπολογίζεται πως είναι ηλικίας 15-17 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ