ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη επιβεβαίωση: Τζιχαντιστής ο Ιρακινός με τα πλαστά έγγραφα

Επίσημη επιβεβαίωση: Τζιχαντιστής ο Ιρακινός με τα πλαστά έγγραφα
Η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα για τις διασυνδέσεις του Ιρακινού στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου) INTIME

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που από την πρώτη στιγμή είχαν δει το φως της δημοσιότητας ότι ο Ιρακινός που είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα με ταξιδιωτικά έγγραφα είναι μέλος του ISIS.

Μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι διαβαθμισμένες υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους στοιχεία ότι ο Ιρακινός είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούσε για χρόνια στο πλευρό του ISIS.

Όπως είχε γράψει το CNN Greece, οι σχέσεις και οι επαφές του Ιρακινού που βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας είχαν μπει στο μικροσκόπιο καθώς εντοπίστηκε με έναν Αιγύπτιο να έχουν στα κρησφύγετά τους περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά κατέληγαν στα χέρια αλλοδαπών σε χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, η τιμή για κάθε έγγραφο κυμαινόταν από 300 έως 1.200 ευρώ.

Η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνα για τις διασυνδέσεις του Ιρακινού στην Ελλάδα, αλλά και για τις διασυνδέσεις του με το άλλο μέλος του ISIS που συνελήφθη μετά από επιχείρηση στα Πατήσια πριν από περίπου τρεις μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ