ΕΛΛΑΔΑ

«Θεματοφύλακες»: Απειλούν με εκτελέσεις - Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες άτομα

«Θεματοφύλακες»: Απειλούν με εκτελέσεις - Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες άτομα
Ήδη στην περιοχή της Αττικής έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών πάνω από 100 άτομα Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την καταγραφή οργανωμένων ομάδων, όσο και μεμονωμένων προσώπων έχει ξεκινήσει η αστυνομία με αφορμή τα τελευταία βίαια περιστατικά που σημειώνονται, από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πυρήνες που απειλούν με εκτελέσεις, χρησιμοποιώντας ακροδεξιά ρητορική μίσους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του Open, το αργότερο τις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα από την έρευνα, η οποία μάλιστα προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ήδη στην περιοχή της Αττικής έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών πάνω από 100 άτομα.

Κι αυτό όχι από αναρτήσεις με τις απόψεις τους στα social media αλλά από μηνύσεις, αγωγές και δήθεν επιτάξεις που έχουν κάνει.

Εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βασικό αυτή τη στιγμή για την έρευνα της αστυνομίας είναι να καταφέρει να στοιχειοθετήσει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Κι αυτό γιατί τότε, νομικά, θα αρχίσουν άλλες διαδικασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση είναι κακούργημα και άρα η αστυνομία θα μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Απειλούν με εκτελέσεις

Σοκ προκαλεί η υποτιθέμενη «ιερή δήλωση» των αρνητών του κορωνοϊού που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», με την οποία καλούν τους πολίτες σε «ένοπλο αγώνα» και απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις μεταναστών. Το συγκεκριμένο έντυπο, γεμάτο με ακροδεξιά ρητορική μίσους, φέρεται να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 2.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για ένα έντυπο 20 σελίδων κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τα μνημόνια, εμπλουτίστηκε το 2015 και το 2018 και φθάσαμε στο σήμερα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι έχουν το «δικαίωμα για ένοπλο αγώνα».

Μάλιστα, σε αυτό το κείμενο καλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις να τους παραδώσουν οπλισμό και το εθνόσημο αναφέροντας ότι έχουν «δικαίωμα και υποχρέωση» στην οπλοκατοχή και μπορούν όποιον κρίνουν προδότη να τον εκτελούν.

Οι «Θεματοφύλακες» αναφέρονται μεταξύ άλλων σε «λαθρομετανάστες» που πρέπει να εκτελούνται γιατί επιχειρούν, εν μέσω πανδημίας, να μπουν στα σύνορα, όπως πρέπει να εκτελούνται και όσοι τους διευκολύνουν.

Το έντυπο αυτό έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών.

Η απειλητική επιστολή προς τον δήμαρχο Κιλκίς

«Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, αναφορικά με έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά., με το οποίο τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών. «Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ