ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Γονείς χάνουν τη μάχη και αφήνουν πίσω ορφανά παιδιά

Κορωνοϊός: Γονείς χάνουν τη μάχη και αφήνουν πίσω ορφανά παιδιά
Με φόντο την αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων. (Φωτογραφία Αρχείου) Intime

Όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανεμβολίαστων οικογενειών που χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό, έρχονται στο φως με φόντο την αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων.

Στο Δομοκό δύο παιδάκια ηλικίας 9 και 12 ετών έμειναν ορφανά, επειδή οι γονείς τους νόσησαν και πέθαναν από κορωνοϊό. Η 45χρονη μητέρα κατέληξε στο ΚΑΤ μετά από 39 ημέρες νοσηλείας, το ίδιο και ο 50χρονος πατέρας, που νοσηλευόταν στη Λαμία. Ήταν και οι δύο ανεμβολίαστοι.

Η μητέρα της 45χρονης, έντονα συγκινημένη αποκάλυψε στο Star πως το ζευγάρι μάλλον είχε επηρεαστεί από κάποιον πνευματικό για να μην εμβολιαστεί: «Κάποιος τους είχε παρασύρει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άλλα τρία παιδιά στη Λαμία έμειναν από τη μια στιγμή στην άλλη ορφανά, καθώς η 52χρονη μητέρα τους και ο 57χρονος πατέρας τους πάλεψαν με τον κορωνοϊό σκληρά, όμως δεν τα κατάφεραν. Το ζευγάρι πέθανε με 14 ημέρες διαφορά και ήταν ανεμβολίαστοι.

«Είχαν τους λόγους τους που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο. Ο ένας είχε περάσει έμφραγμα και ήταν καρδιοπαθής και εκείνη ήταν ασθματική. Ήταν αξιόλογοι άνθρωποι και οι δύο» δήλωσε φίλη του ζευγαριού στο Star.

Στην Καρδίτσα άλλη μια οικογένεια σπαράζει για τον χαμό ενός δικού του ανθρώπου.

Ένας 34χρονος καθηγητής μουσικής έφυγε μετά από πολυήμερη μάχη με τον ύπουλο ιό, αφήνοντας πίσω του ένα κοριτσάκι ενός έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής δεν είχε εμβολιαστεί καθώς είχε θρομβοφιλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ