ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Τα ανέπαφα και ασφαλή rapid test που εμπνεύστηκε φαρμακοποιός

Τρίκαλα: Τα ανέπαφα και ασφαλή rapid test που εμπνεύστηκε φαρμακοποιός
Τι λέει ο φαρμακοποιός για τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο διενεργεί τα rapid test στο φαρμακείο του στα Τρίκαλα trikalavoice.gr

Έναν έξυπνο τρόπο για να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες που θέλουν να διενεργήσουν rapid test, για τον κορωνοϊό εμπνεύστηκε ένας φαρμακοποιός στα Τρίκαλα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του trikalavoice.gr έστησε ειδική γωνιά στο φαρμακείο, με τον υπάλληλο δειγματολήπτη να εισέρχεται στον κλειστό χώρο, να βάζει τα γάντια για να πάρει το rapit test από τον πελάτη και να το διενεργεί χωρίς να έρθει σε επαφή μαζί του.

Τα αποτελέσματα δίνονται όπως λέει μιλώντας στην ΕΡΤ ο ίδιος ο φαρμακοποιός, 10 λεπτά αργότερα τηλεφωνικά.

«Πρόκειται για μια διαδικασία που συνεπάγεται ασφάλεια, καθώς ο φαρμακοποιός αποτελεί τον πρώτο σταθμό για τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενήςμε κορωνοϊό», λέει ο φαρμακοποιός Κωνσταντίνος Κουλουρίδας.

«Όλοι οι φαρμακοποιοί συμβάλαμε σωστά στην καταγραφή των περιστατικών. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας πήραμε μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία εργαζομένων και πελατών», προσθέτει, διαπιστώνοντας μια αύξηση στα θετικά αποτελέσματα των τεστ που διενουργούνται καθημερινά.

σε αυτό και πίσω από ένα τζαμάκι με τον ίδιο μόνο να έχει οπτική επαφή και φορώντας τα ειδικά γάντια τα οποία παραμένουν σταθερά στο σημείο, κάνει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια το τεστ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ