ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Έκκληση Γκάγκα για αιμοδοσία: «Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας»

Κορωνοϊός - Έκκληση Γκάγκα για αιμοδοσία: «Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας»
«Έχουμε ένα σημαντικό θέμα με μειωμένες ποσότητες αίματος που δίνεται για αιμοδοσία και έχουμε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας τις ανάγκες για αίμα που υπάρχουν αυτές τις ημέρες για πλήθος συμπολιτών μας, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε να μην μεταδοθεί η νόσος και την προσοχή που δείχνουμε στις επαφές μας, έχουμε περιορίσει πάρα πολύ τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και μαζί την αιμοδοσία» είπε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Έχουμε λοιπόν ένα σημαντικό θέμα με μειωμένες ποσότητες αίματος που δίνεται για αιμοδοσία και έχουμε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση. Άρα όσοι μπορούμε είναι σημαντικό να δώσουμε αίμα αυτές τις ημέρες και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται» τόνισε η κυρία Γκάγκα.

«Να μη μεταφέρουμε τη νόσο μέσα στα σπίτια μας»

Αναφερόμενη στην Όμικρον, είπε ότι πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλονται στην εν λόγω παραλλαγή και ζήτησε ευλαβική χρήση μάσκας από όλους, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτατη διασπορά που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα κάλεσε όσους έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή, ενόψει Πρωτοχρονιάς, με ευπαθή άτομα του περιβάλλοντός τους.

«Η επέλαση της Όμικρον είναι πάρα πολύ έντονη, τα τελευταία κρούσματα που έχουμε μετρημένα με γονιδιακό έλεγχο είναι πάνω από 60% Όμικρον. Άρα είναι κάτι που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Ο τρόπος είναι με το να φοράμε μάσκες και τώρα, και την Πρωτοχρονιά. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε βγει αυτές τις ημέρες κι έχουμε να δούμε γονείς ή και παπούδες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί - ίσως είναι καλύτερο να το αποφύγουμε» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ