Καθυστερήσεις στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στις επαναπροωθήσεις παραδέχεται ο Βίτσας
Καθυστερήσεις στα αιτήματα ασύλου και στις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία παραδέχεται ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τις οποίες αποδίδει στην καθυστέρηση παροχής τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Βίτσας διαβεβαίωσε πως το υπουργείο έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και προωθεί κινήσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βίτσας είπε πως αν ζητούσε κάτι από τους εταίρους, αυτό θα ήταν η αποστολή τεχνικών κλιμακίων και η έναρξη της μετεγκατάστασης του προσφύγων από την Τουρκία.
Ο κ. Βίτσας είπε πως μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου που δεν πληρούν τα κριτήρια, οι οποίες θα εξετάζονται σε δύο φάσεις, οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέφουν στην Τουρκία όπως προβλέπει η συμφωνία για το προσφυγικό.
Σχετικά με την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Βίτσας είπε πως τις επόμενες ώρες τα μεταβεί κλιμάκιο με μεταφραστές, με ανθρώπων που εκπροσωπούν μετανάστες στην Ελλάδα ώστε να αρχίσει η αποσυμφόρηση της περιοχής, ενώ τόνισε πως το ζήτημα του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής είναι σοβαρό κι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα από τους μετανάστες αφού όπως και να πιέσουν τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.
Ο κ. Βίτσας είπε πως η φωτιά στα Διαβατά έχει σβήσει ενώ διαβεβαίωσε πως επρόκειτο για ατύχημα ενώ μετά από παρόμοιο συμβάν στο Κουτσόχερο έχουν αυξηθεί τα μέτρα πυρασφάλειας.
Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών - Βανδάλισαν την πρόσοψη
16:40
Τα κενά και οι προκλήσεις ασφαλείας μετά τους πυροβολισμούς σε απόσταση αναπνοής από τον Τραμπ (vids)
16:31
Πυρά στο δείπνο ανταποκριτών: «Ανακουφισμένος» ο βασιλιάς Κάρολος για την ασφάλεια του Τραμπ
16:22
Τραμπ: «Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς δεν θα είχε συμβεί αν ήταν έτοιμη η αίθουσα χορού»
16:12