ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Παιδιά και ηλικίες 18-30 ετών «χτυπά» η Όμικρον - Πότε θα κορυφωθεί στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Παιδιά και ηλικίες 18-30 ετών «χτυπά» η Όμικρον - Πότε θα κορυφωθεί στην Ευρώπη
Τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει κατά περίπου 20% σε σύγκριση με το κύμα της «Δέλτα», διαπιστώνει στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής AP Photo / Gregory Bull

Τα παιδιά και οι νεότερες ηλικίες 18-30 ετών φαίνεται πως αποτελούν τον μεγαλύτερο στόχο της μετάλαξης Όμικρον, όπως διαπιστώνει στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής.

Όπως σημειώνει μιλώντας στο OPEN το στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής, Σταύρος Νικολάου, τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει κατά περίπου 20% σε σύγκριση με το τρίτο κύμα, της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Νικολάου, ο οποίος είναι επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας Aspen στη χώρα σημειώνει ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» δείχνει να σαρώνει στις νεότερες και παραγωγικές ηλικίες και κυρίως 18 έως 30 ετών.

Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων είναι πολύ σημαντικές για να αντιμετωπιστεί τόσο η Όμικρον, όσο και οι μεταλλάξεις που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι στη Νότια Αφρική, δηλαδή τη χώρα στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά η μετάλλαξη Όμικρον, η κορύφωση του τελευταίο κύματος φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Ωστόσο, ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου βέβαια πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην Ευρώπη, καθώς στη Γηραιά Ήπειρο -και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, σε αντίθεση με τη Νότια Αφρική που αντιμετώπισε την Όμικρον μέσα στο καλοκαίρι.

Ο ίδιος προβλέπει ότι η κυριαρχία της Όμικρον θα κρατήσει περισσότερο στην Ευρώπη και η κορύφωση του κύματος έρθει στα τέλη Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ