ΕΛΛΑΔΑ

Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο «Παπανικολάου»

Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο «Παπανικολάου»
Η ανήλικη μαθήτρια εισήχθη στο νοσοκομείο στις 30 Δεκεμβρίου με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται για τη 16χρονη που είχε διασωληνωθεί πριν μέρες στο Παπανικολάου καθώς, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, αποσωληνώθηκε και πλέον νοσηλεύεται σε απλή κλινική covid.

Η ανήλικη μαθήτρια έφτασε στις 30 Δεκεμβρίου σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε. Εκεί οι γιατροί έκριναν πως χρειάζεται άμεση διασωλήνωση.

Τελικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN μετά από μια σκληρή μάχη στη ΜΕΘ η μαθήτρια φαίνεται ότι βγαίνει νικήτρια από την περιπέτειά της.

Τη μάχη των γιατρών είχε περιγράψει τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, λέγοντας ότι έφτασε σε αυτό στα πρόθυρα ανακοπής και με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία.

«Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο «παρά πέντε» είπε και τόνισε την ανάγκη κάθε σύμπτωμα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, ακόμα κι αν το τεστ βγει αρνητικό.

«Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα» σημείωνε τότε ο καθηγητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ